5Rhythms

5Rhythms Self-Empowerment Workshop

Ο Χορός, μέσα από την πρακτική των 5Ρυθμών, είναι ένας δημιουργικός και απελευθερωτικός τρόπος να έρθει κάποιος σε επαφή με το σώμα του, το διπλανό του και το γενικότερο γίγνεσθαι.

5Rhythms-2

Οι «5 Ρυθμοί» δημιουργούν έναν χάρτη που ακολουθώντας τον αφηνόμαστε στην διαδικασία και κινούμε την ενέργειά μας μακρυά από την πολυλογία του μυαλού, ενώ κινούμαστε αυθόρμητα και δημιουργικά. Δεν υπάρχουν βήματα να ακολουθήσουμε και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία σε σχέση με την κίνηση.

Καθοδηγεί η Πάττυ Πετροπούλου, μοναδική πιστοποιημένη δασκάλα στην Ελλάδα του Moving Center New York 5rhythms.com 

Οι «5Ρυθμοί» είναι πολλά πράγματα συγχρόνως. Μια απλουστευμένη απάντηση θα ήταν πως είναι μια πρακτική διαλογισμού μέσω κίνησης. 'Οταν κάποιος εξασκεί την πρακτική συστηματικά καταλαβαίνει πως του ανοίγεται ένας θεραπευτικός δρόμος, μιας και είναι ταυτόχρονα δρόμος αυτογνωσίας.

Η πρακτική στην Αμερική υπάρχει τα τελευταία 40 χρόνια, με διαρκώς αύξητική τάση του αριθμού των ανθρώπων που χορεύει τους «5ρυθμούς». Και αυτό γιατί είναι μια πρακτική που εξελίσσεται συνεχώς. Δεν διδάσκεται πια όπως πριν 40, 20 ή ακόμα και 10 χρόνια.

5Rhythms-1

Προτεινόμενη Χρονική Διάρκεια

60 έως 120 λεπτά (Εισαγωγικό εργαστήριο - Intro Session)
Κατόπιν συνεννόησης και βάσει των αναγκών του εκάστοτε οργανισμού ή ομάδας, μπορεί να διοργανωθεί σειρά συναντήσεων γνωριμίας και εξοικείωσης με τη μέθοδο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

Οι 5 Ρυθμοί αποτελούν το Wave/Κύμα.
Ο πρώτος, το Flοwing/Ροή έχει να κάνει με την συνεχή κίνηση, με την θυληκή ενέργεια, με την τέχνη του λαμβάνειν, με την γείωση. Σε αυτόν τον ρυθμό κοιτάμε μέσα μας, και κινούμαστε όπως νιώθουμε. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε ποιοί είμαστε την δεδομένη στιγμή, πώς νιώθουμε τώρα και το εξωτερικεύσουμε με κινήσεις. Όχι για κάποιο κοινό, αλλά για δική μας χρήση. 
Στον δεύτερο ρυθμό, το Staccato/Στακκάτο, παίρνουμε την πληροφορία από την προηγούμενη εμπειρία του Flowing, και την εξωτερικεύουμε. Τώρα που ξέρουμε πώς νιώθουμε και πώς είμαστε μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να συνδεθούμε με τους γύρω μας. Ο ρυθμός αυτός σχετίζεται με την αρσενική ενέργεια, με την αποφασιστικότητα και εκφράζεται με ξεκάθαρες κινήσεις, με σαφή αρχή και σαφές τέλος.
Στο Chaos/Χάος, οι δυο προηγούμενοι ρυθμοί “παντρεύονται”. Το θαύμα της δημιουργίας. Χάος σημαίνει δημιουργία – εκεί που η θηλυκή ενέργεια χάνεται μες την αρσενική και το αντίθετο.. Εδώ το τέμπο είναι γρήγορο. Συχνά παρατηρείται ένα είδος κάθαρσης. Οι συμμετέχοντες νιώθουν πως είναι έτοιμοι να «πετάξουν» μέρος από αυτά που τους βαραίνουν. Και το κάνουν!

Πάττυ-1

Πάντα ζηλεύω τους "πρωτάρηδες" σε ένα σεμινάριο 5Ρυθμών γιατί δεν έχουν ιδέα τί είναι αυτό που πρόκειται να ζήσουν και σε μεγάλο ποσοστό ενθουσιάζονται. Ένα σεμινάριο δεν είναι αρκετό - είναι μόνο αρκετό για να πάρει κανείς μια γεύση. Οι 5Ρυθμοί είναι πρακτική.. Και πρακτική ονομάζουμε κάτι το οποίο χρειάζεται συνέχεια κάποιος να ασκείται σε αυτό.

Οι «5Ρυθμοί» είναι καί εργαλείο. Κινούμενοι με τους ρυθμούς, στόχος μας δεν είναι να "χορέψουμε" το τέλειο Flowing αλλά να δούμε.. Αν δεν μπορούμε να έχουμε συνεχόμενη κίνηση, πού στην ζωή μας τα πράγματα δεν ρέουν; Το σώμα δεν μπορεί να πεί ψέμματα και αυτό έχουμε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε. Αν στο Staccato δεν μπορούμε να αρχίσουμε και να σταματήσουμε αποτελεσματικά και ξεκάθαρα μια κίνηση, μήπως και στον έξω κόσμο δεν καταφέρνουμε να πούμε ξεκάθαρα ναι ή όχι; Τα οφέλη είναι: σωματική άσκηση - κινούμαστε πολύ και ιδρώνουμε πολύ, γνωριμία με τον εαυτό μας σαν να συμμετέχαμε σε εντατικά μαθήματα αυτογνωσίας, αποφόρτιση καθώς και επίλυση θεμάτων εφόσον για να έρθει η αλλαγή αυτό που χρειάζεται είναι η συνειδητοποίηση.
Πάττυ Πετροπούλου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕς ΣΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η ομάδα του Project Chironas σχεδιάζει και διοργανώνει προγράμματα ολιστικής ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και εταιρίες από το 2017, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους κάθε μας πελάτη.

Μέσω ενός μεγάλου δικτύου εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων συνεργατών – εκπαιδευτών, συντονιστών και εισηγητών – παρέχουμε τη διοργάνωση ενός ευρύτατου φάσματος προγραμμάτων, σχετικών με το Ευ Ζην, την Ενσυνειδητότητα, την προσωπική Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση και την Ευεξία.

Με βάση την παραπάνω θεματολογία, διαμορφώνονται ομαδικά προγράμματα, ως short training courses, workshops, group sessions ή και σε άλλες μορφές, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο εταιρικό τμήμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διερευνήσουμε από κοινού τις ανάγκες και τους στόχους σας και να προσαρμόσουμε αναλόγως τις προτάσεις μας.

*Όλα τα προγράμματά μπορούν να διοργανωθουν και εκτός των δικών μας χώρων, στις δικές σας εγκαταστάσεις ή σε τρίτους χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ