Νon Violent Communication

Μη βίαιη Επικοινωνία - Νon Violent Communication (N.V.C.)

Η Μη βίαιη Επικοινωνία είναι μια απλή αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος επικοινωνίας, μέσα από την οποία επιτυγχάνουμε αρμονία στις σχέσεις μας και ευρυθμία στη συνεργασία μας με τους άλλους ανθρώπους.

Non-violent-communication-1

Ο σκοπός της είναι να μας βοηθά να πούμε αυτό που θέλουμε με έναν τρόπο που μας εκφράζει πλήρως και ταυτόχρονα να μπορεί να γίνει αντιληπτός από το άλλο άτομο. Παράλληλα μας βοηθά να αντιλαμβανόμαστε με ακρίβεια όσα μας λένε οι άλλοι και να τους επικοινωνούμε με σαφήνεια ότι τους έχουμε καταλάβει ουσιαστικά.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία δεν είναι μια τεχνική ευγενικής έκφρασης ή αποφυγής εντάσεων και συγκρούσεων ούτε έχει σκοπό να διευθετήσει ηθικολογικά τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Ο στόχος της είναι να εστιάσει στην ουσία της συνύπαρξης και να βοηθήσει τους ανθρώπους να πουν όσα χρειάζεται να ειπωθούν προκειμένου να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με καλή θέληση, δίχως την τρομερή απώλεια ενέργειας που μας προκαλούν συχνά οι δύσκολες συνεργασίες και σχέσεις.

Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, φυλακές, οργανισμούς, ειρηνευτικές διαδικασίες και αλλού με εξαιρετική επιτυχία.

non-violent-communication-3

Αριθμός Συμμετεχόντων

Έως 50 άτομα ανά ομάδα

Προτεινόμενη Χρονική Διάρκεια

2 έως 18 ώρες
Κατόπιν συνεννόησης και βάσει των αναγκών του εκάστοτε οργανισμού ή ομάδας μπορούν να διοργανωθούν workshop γνωριμίας με τη μέθοδο, διάρκειας 2 ή 4ων ωρών. Η βασική εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία μπορεί να λάβει χώρα σε ένα ολοήμερο ή διήμερο σεμινάριο, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι βιωματική και μπορεί να εστιάζει -βάση των αναγκών σας- σε ποικίλους τομείς και συνθήκες της επαγγελματικής ή και προσωπικής ζωής.

Όταν κανείς ανακαλύπτει τη Μη Βίαιη Επικοινωνία, συχνά διαπιστώνει ότι μεγάλο μέρος της τριβής μεταξύ συνεργατών θα μπορούσε είτε να αποφευχθεί είτε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα, αλλάζοντας απλώς τον τρόπο που μιλάμε. Δεν είναι σπάνιο τα λόγια που επιλέγουμε να μην εκφράζουν με σαφήνεια αυτό που μας ενοχλεί, το πώς βιώνουμε κάποιες καταστάσεις ή το τι ζητάμε από τους άλλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να προκύπτουν παρεξηγήσεις και να γίνονται εσφαλμένες εκτιμήσεις για τις προθέσεις των άλλων, ενώ άλλες φορές πράγματα που χρειάζεται να ειπωθούν δεν λέγονται και μια εργασιακή ομάδα μπορεί να επιφορτίζεται για καιρό με ένα κοινό μυστικό, έναν «ελέφαντα στο δωμάτιο», που κανένας δεν τολμά να κατονομάσει

Η ποιότητα της ζωής μας επηρεάζεται ιδιαίτερα από το ανθρώπινο περιβάλλον μας, δηλαδή από τις σχέσεις που έχουμε με τους γύρω μας. Η εργασία αποτελεί έναν κατεξοχήν χώρο, όπου αλληλεπιδρούμε με άλλους ανθρώπους για πολλές ώρες και σε σταθερή βάση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σχέσεις και η ποιότητα της συνεργασίας που έχουμε με τους συναδέλφους μας μπορεί να επηρεάζουν σημαντικά τη διάθεσή μας και εκτός δουλειάς. Λίγο πολύ σε όλους έχει τύχει να έχουν μια δύσκολη συνεργασία, και η έλλειψη αρμονικής σχέσης ή καλής επικοινωνίας να απομυζά πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας, οδηγώντας σε ιδιαίτερη ψυχική αλλά και σωματική κόπωση. . Με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία μελετούμε τον λόγο μας και αναλογιζόμαστε την επίδραση που έχει στις σχέσεις μας και στον τρόπο που εισπράττουμε εμείς και οι άλλοι τις καταστάσεις. Στη συνέχεια επιχειρούμε να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο, που ξεκαθαρίζει το τοπίο της συνύπαρξής μας και βοηθά τη συνεργατική μας πλευρά να αναδυθεί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕς ΣΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η ομάδα του Project Chironas σχεδιάζει και διοργανώνει προγράμματα ολιστικής ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και εταιρίες από το 2017, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους κάθε μας πελάτη.

Μέσω ενός μεγάλου δικτύου εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων συνεργατών – εκπαιδευτών, συντονιστών και εισηγητών – παρέχουμε τη διοργάνωση ενός ευρύτατου φάσματος προγραμμάτων, σχετικών με το Ευ Ζην, την Ενσυνειδητότητα, την προσωπική Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση και την Ευεξία.

Με βάση την παραπάνω θεματολογία, διαμορφώνονται ομαδικά προγράμματα, ως short training courses, workshops, group sessions ή και σε άλλες μορφές, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο εταιρικό τμήμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διερευνήσουμε από κοινού τις ανάγκες και τους στόχους σας και να προσαρμόσουμε αναλόγως τις προτάσεις μας.

*Όλα τα προγράμματά μπορούν να διοργανωθουν και εκτός των δικών μας χώρων, στις δικές σας εγκαταστάσεις ή σε τρίτους χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ