Χάλκινα μπουκάλια νερού | Copper Luxury

Χάλκινα σφυρήλατα μπουκάλια νερού - πολυτελείας, χωρητικότητας 700 ml: Χειροποίητα από 99,7% καθαρό χαλκό άριστης ποιότητας και με αποδεδειγμένα οφέλη, βάσει των αρχών της Aγιουρβέδα - φτιαγμένα για μια ολόκληρη ζωή

Κάθε μπουκάλι αυτής της Collection είναι τέλεια ατελές! Όπως συμβαίνει και στη φύση, δεν υπάρχουν δύο ακριβώς όμοια. Τα χάλκινα μπουκάλια πολυτελείας της Forrest & Love και Copper Luxury κατασκευάζονται και σφυρηλατούνται στο χέρι από επιδέξιους τεχνίτες!

Με το προϊόν αυτό, δεν κάνετε απλώς μια «στυλάτη» επιλογή, αλλά απολαμβάνετε παράλληλα όλα τα οφέλη ευεξίας του «χαλκόνερου».. Με την ελάχιστη φροντίδα και προσοχή, το μπουκάλι σας θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή..

Οφέλη, με βάση την Αγιουρβέδα – Tamra Jal:
Από τα πανάρχαια χρόνια, η Αγιουρβέδα έχει επισημάνει τα οφέλη της πόσης χαλκόνερου. Σύμφωνα με την αγιουρβεδική θεραπευτική, όταν το νερό φυλάσσεται σε χάλκινο σκεύος για 4 έως 12 ώρες (ή κατά τη διάρκεια της νύχτας), το νερό γίνεται -με απόλυτα φυσικό τρόπο- αλκαλικό. Αυτό συμβαίνει επειδή το χάλκινο σκεύος φορτίζει θετικά και «ενεργοποιεί» το νερό. Του προσδίδει επίσης μια ήπια μεταξένια γεύση. Το φορτισμένο αυτό χαλκόνερο μας βοηθά να επιφέρουμε ισορροπία στην τριαδική ενέργεια του οργανισμού μας (στις λεγόμενες Doshas: Vata, Kapha, Pitta). Στην Αγιουρβέδα, το «μεταμορφωμένο» αυτό θεραπευτικό ύδωρ που έχει παραμείνει σε χάλκινο δοχείο, ονομάζεται “Tamra Jal”.

Οφέλη, με βάσει τη σύγχρονη επιστήμη:
Οι μελέτες και δοκιμές της Forrest & Love – Copper Luxury δείχνουν ότι τα σκεύη της αυξάνουν πράγματι τα επίπεδα της τιμής του PH στο νερό, κάνοντάς το αλκαλικό. Επιπροσθέτως, δρουν αντιβακτηριδιακά. Οι εργαστηριακές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε φιλτραρισμένο, αλλά και μη φιλτραρισμένο νερό που περιείχε βλαβερά βακτηρίδια όπως Ε.coli. Ο χαλκός παρουσιάζει αξιοσημείωτες αυτο-αποστειρωτικές ιδιότητες, τις οποίες η σύγχρονη επιστήμη συνοψίζει ως ολιγοδυναμικό φαινόμενο και αφορούν τη φυσική εξάλειψη των παθογόνων οργανισμών από ορισμένα μέταλλα.

Κατεβάστε εδώ τα εργαστηριακά αποτελέσματα!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Ιστορία του Χαλκού

Το αγγλικό όνομα του χαλκού “copper” προέρχεται από το λατινικό Cuprum, το οποίο συνδέεται με το νησί της Κύπρου, όπου εξορυσσόταν στην ρωμαϊκή εποχή.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ο χαλκός είναι το πρώτο από τα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την κατασκευή σκευών, εργαλείων και όπλων. Εκτιμάται ότι ο χαλκός έγινε γνωστός περίπου το 9.000 π.Χ., πιθανόν επειδή απαντά ως αυτοφυής και δεν απαιτεί μεταλλουργική διαδικασία για την παρασκευή του σε καθαρή μορφή.

Η χρήση καθαρού χαλκού ήταν γνωστή στη Μικρά Ασία από το 6.500 π.Χ. ενώ από τα μέσα της 4ης χιλιετίας άρχισε να αναπτύσσεται η μεταλλουργία που προκάλεσε και την αστικοποίηση της Μεσοποταμίας. Περί το 3.000 π.Χ. η χρήση χαλκού ήταν πλήρως διαδεδομένη στην Εγγύς Ανατολή. Η χρήση του ορείχαλκου ήταν ευρύτερα διαδεδομένη στη 2η χιλιετία μέχρι την 1η όπου ακολούθησε η ευρύτερη χρήση του σιδήρου.

Είναι επίσης γνωστό ότι η μεταλλουργία του χαλκού ήταν ενεργή γενικότερα στο χώρο του Αιγαίου (π.χ. στη Σέριφο) κατά τη διάρκεια της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού, η οποία θεωρητικά σηματοδοτεί την έναρξη χρήσης του χαλκού για την κατασκευή εργαλείων, όπλων, χρηστικών αγγείων, κοσμημάτων κλπ.

πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Φυσικά αντιμικροβιακός..

Ο χαλκός είναι εγγενώς αντιμικροβιακός. Μαζί με την ανθεκτικότητα και την αισθητική, αυτό καθιστά τα κράματα χαλκού ιδανικά υλικά για επιφάνειες συχνής επαφής, σε χώρους όπου η υγιεινή αποτελεί βασικό μέλημα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο North Shore-Long Island Jewish Health System της Αμερικής, στα εξωτερικά ιατρεία Λοιμωδών νόσων, όπου εγκατέστησαν υλικά από χαλκό στα καθίσματα αιμοληψίας, απέδειξαν ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός εμφανίζει το «φαινόμενο του φωτοστέφανου». Παρατηρήθηκε μείωση των μολύνσεων κατά 70% στις γύρω επιφάνειες που είχε τοποθετηθεί ο χαλκός. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δειγμάτων από τα καθίσματα με τον χαλκό ήταν κάτω από το επίπεδο επικινδυνότητας για τους ασθενείς (5 cfu/cm2), ενώ αντίθετα η πλειοψηφία των δειγμάτων από τα καθίσματα χωρίς τον χαλκό ήταν πάνω από αυτό το επίπεδο.

πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Η βιολογική δράση του χαλκού

Ο χαλκός είναι απαραίτητος για τον ανθρώπινο οργανισμό, είτε με τη μορφή μονοσθενούς χαλκού (Cu+1) είτε με τη μορφή δισθενούς χαλκού (Cu+2). Έχει την ιδιότητα να παίρνει και να δίνει εύκολα ηλεκτρόνια γεγονός που ερμηνεύει το σημαντικό του ρόλο στις οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις και τη δέσμευση ελεύθερων ριζών [1].

πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΛΛΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΑΛΚΟΥ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του χαλκού, τα σκεύη από χαλκό είναι ιδανικά για χρήση σε χώρους, όπου συνυπάρχουν και εργάζονται καθημερινά πολλοί άνθρωποι. Αν λάβουμε επίσης υπόψη τα οφέλη του χαλκού στην υγεία, καθώς και την όμορφη εμφάνισή του, τα προϊόντα χαλκού της Forrest & Love -των οποίων η εταιρία μας είναι γενικός εισαγωγέας και διανομέας για Ελλάδα και Κύπρο- αποτελούν πολύτιμα δώρα ευεξίας. Μη διαστάσετε να μας ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ιδέες για “wellbeing gifts” από άριστης ποιότητας καθαρό χαλκό!  

Forrest & Love - Copper Luxury

Τα χάλκινα είδη της εταιρίας Forrest & Love έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Φέρουν πιστοποίηση TÜV Rheinland Γερμανίας για την ποιότητα και για τις αντιβακτηριακές ιδιότητές τους. Είναι κατασκευασμένα στο χέρι από 99,7% αγνό καθαρό χαλκό, στεγανά, με αποδεδειγμένα οφέλη βάση των αρχών της Aγιουρβέδα και φτιαγμένα για μια ολόκληρη ζωή.

Όλα τα χειροποίητα σκεύη της Forrest & Love σχεδιάζονται στο Μόναχο της Γερμανίας και κατασκευάζονται στη συνέχεια -από μικρή οικογενειακή ομάδα τεχνιτών- στην Ινδία.

Μέσω του λειτουργικού σχεδιασμού και της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, τα χάλκινα αυτά σκεύη -που προορίζονται αποκλειστικά για μη ανθρακούχο πόσιμο νερό-, εξισορροπούν τα επίπεδα PH του σώματος, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για πλαστικές φιάλες μίας χρήσης.

Φροντίδα & Καθαρισμός

Όλα τα χάλκινα προϊόντα της εταιρίας Forrest & Love εγγυώνται υψηλή ποιότητα. Τα μπουκάλια και τα ποτήρια φέρουν ειδική εξωτερική επίστρωση, απολύτως ασφαλή για χρήση σε τρόφιμα. Έτσι διατηρούν τη λάμψη τους, χωρίς καμία επιπλέον φροντίδα. Στο εσωτερικό τους μέρος ο χαλκός είναι εντελώς φυσικός.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα χάλκινα σκεύη της Forrest & Love είναι χρησιμοποιώντας αφαλατικό ή κιτρικό οξύ σε σκόνη, το οποίο χρησιμοποιείται όπως ακριβώς στον καθαρισμό ενός βραστήρα. Τοποθετήστε μία κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ στο σκεύος, προσθέστε ζεστό νερό μέχρι πάνω κι αφήστε το να δράσει 5’. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Το εσωτερικό μέρος του σκεύους σας θα λάμψει σαν καινούριο. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύδι, αλλά σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση απ’ ότι κιτρικό οξύ – προσθέτοντας και πάλι ζεστό νερό και αφήνοντας το μερικά λεπτά, πριν το ξεβγάλετε.

Ο καθαρός χαλκός -από τη φύση του- αναπτύσσει οξείδωση (patina) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα του να γίνεται πιο σκούρο, σε κάποια σημεία.  Αυτές οι διαβαθμίσεις στο χρώμα ή κάποια σκούρα σημεία (dark spots) δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσουν καθόλου – δεν εγκυμονούν κάποιο κίνδυνο για την υγεία, αποτελούν μέρος της φυσικής ζωής του μετάλλου και απομακρύνονται εύκολα με την παραπάνω διαδικασία φροντίδας.

Ο χαλκός του σκεύους έχει από τη φύση του αντιβακτηριδιακό και αποστειρωτικό αποτέλεσμα και συνεπώς απαιτείται ελάχιστη συντήρηση. Επιπλέον ο χαλκός είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και παραμένει αυτούσιος για ολόκληρες γενιές.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η συσκευασία των δώρων σας μπορεί να γίνει -κατόπιν συνεννόησης- και με άλλους τρόπους, οι οποίοι να εμπεριέχουν και στοιχεία της επωνυμίας σας (λογότυπο, χρωματική ταυτότητα, κτλ). Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε μαζί τη λύση που επιθυμείτε. Εκτός των ξύλινων κουτιών, υπάρχει η δυνατότητα χάρτινου κουτιού ή τσαντούλας, με επιλογή σε χρώμα ή εκτύπωση.