HeartMath

Resilience Coaching με το Πρόγραμμα HeartMath - Η Νοημοσύνη της Καρδιάς σε δράση..

Το HeartMath® είναι μια μοναδική και δυναμική μέθοδος, αποτελούμενη από τεχνικές και καινοτόμες τεχνολογίες βιοανάδρασης, για τη διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας. Μαθαίνεται εύκολα και –πάνω απ’ όλα– έχει αποτελέσματα.

Οι τεχνικές του Ινστιτούτου HeartMath στηρίζονται σε πάνω από 25 χρόνια έρευνας και κλινικών μελετών καθώς και στην εμπειρία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν συμμετάσχει στα πειράματά του μέχρι σήμερα. Πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 5.000 βιβλιογραφικές αναφορές υποστηρίζουν πλέον το έργο του.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει υιοθετηθεί ευρέως από μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό, όπως η ΝΑSΑ, οι πολυεθνικές εταιρίες Shell και Cisco, τα Νοσοκομεία Stanford και Bart’s και περισσότερες από 500 άλλες εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μέθοδος του Ινστιτούτου HeartMath είναι ένα σύστημα βασισμένο στην αναπνοή μας.

Η μέθοδος HeartMath είναι το σύνολο των τεχνικών που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο και επιφέρουν την αποκαλούμενη «καρδιακή συνοχή», μια κατάσταση όπου τα συναισθήματα και οι σκέψεις βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας με το σώμα.

Οι τεχνικές του είναι απλές, αποτελεσματικές και επιστημονικά μετρήσιμες. Απλά και ξεκάθαρα. Δεν υπόσχεται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που μπορεί να μετρηθεί.

Το HeartMath βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επιστήμη της καρδιολογίας, στις τελευταίες εξελίξεις των νευροεπιστημών, όπως η νευροπλαστικότητα και συνδυάζει πλήθος άλλων γνώσεων, από την ψυχολογία, την βιολογία κ.λ.π.

Αριθμός Συμμετεχόντων

Έως 12 άτομα, ανά ομάδα

Προτεινόμενη Χρονική Διάρκεια

Το βασικό πρόγραμμα εκτυλίσσεται μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Περιλαμβάνει μία δια ζώσης εισαγωγική συνάντηση 4ων ωρών, ενώ ακολουθούν 3 ωριαίες εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας με τον πιστοποιημένο coach για ερωτήσεις και follow up. Μετά την εισαγωγική συνάντηση, παρέχεται στους συμμετέχοντες, η συσκευή της εφαρμογής "inner balance" για να εξασκηθούν στην καθημερινότητά τους στις τεχνικές αυτορρύθμισης.
Βάσει των αναγκών κάθε οργανισμού ή ομάδας, μπορούν να διοργανωθούν και απλά εργαστήρια γνωριμίας με τη μέθοδο, διάρκειας 2 ωρών.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η εφαρμογή του Ινστιτούτου HeartMath για κινητές συσκευές σε συνδυασμό με τον ειδικό εξοπλισμό (συσκευές βιοανάδρασης) -που παρέχονται στους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του βασικού προγράμματος-, προσφέρουν άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα των τεχνικών που διδάσκονται.
Η συσκευή βιοανάδρασης είναι ο προσωπικός μας προπονητής που θα βοηθήσει να εξασκηθούμε στην ικανότητα της αυτορρύθμισης. Η Αυτορρύθμιση (self-regulation) μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας, να ελέγχουμε την παρόρμηση και να παραμένουμε υγιείς.

Τεχνικές & Αποτελέσματα:

Οι βασικές τεχνικές του HeartMath είναι έξι, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες παραλλαγές. Όλες οι τεχνικές χρησιμοποιούν την αναπνοή σε συνδυασμό με την παραγωγή συγκεκριμένης ποιότητας συναισθημάτων. Ως αποτέλεσμα, επιδρούν στο πνευμονογαστρικό νεύρο και ρυθμίζουν το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Τα οφέλη είναι άμεσα και μετρήσιμα. Πέρα από τα υποκειμενικά που ο κάθε ένας τα αντιλαμβάνεται ενδεχομένως διαφορετικά, υπάρχουν και αντικειμενικά μετρήσιμα οφέλη.

Μόλις 6 έως 9 εβδομάδες ήταν αρκετές για να φανούν οι σημαντικές βελτιώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία σε περισσότερους από 5.500 ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την εκπαίδευση και την τεχνολογία HeartMath. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε:

Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, στα σωματικά συμπτώματα και τις ενοχλήσεις, στον ίδιο αριθμό ανθρώπων και πιο συγκεκριμένα:

Τέλος, σημαντικές βελτιώσεις διαπιστώθηκαν σε 1.400 υπαλλήλους σε πέντε πολυεθνικές εταιρείες μετά από 6-12 μήνες εκπαίδευσης HeartMath. Έτσι στο 41% μειώθηκε η πρόθεση να εγκαταλείψει τη δουλειά, στο 24% βελτιώθηκε η ικανότητα εστίασης, στο 25% βελτιώθηκε η ικανότητα ακρόασης και στο 17% περιορίστηκαν οι συγκρούσεις στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας.


Γενικά οφέλη:

Τι ακριβώς μετρούν οι συσκευές βιοανάδρασης;

Οι συσκευές βιοανάδρασης μετρούν το επίπεδο συνοχής. Πρόκειται για σημαντικό βοήθημα που μας επιτρέπει να διακρίνουμε εάν κάνουμε τις ασκήσεις σωστά. Καλό είναι όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι οι συσκευές λειτουργούν υποστηρικτικά και όχι ουσιαστικά. Είναι όπως ο αθλητής στίβου και το χρονόμετρό του. Η ουσία είναι η καλή φυσική κατάσταση – το χρονόμετρο είναι αυτό που μετράει το αποτέλεσμα. Έτσι και οι τεχνικές του HeartMath είναι η ουσία, ενώ οι συσκευές μας βοηθούν στις μετρήσεις των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα, καθώς πρόκειται για φωτοπληθυσμιογράφο που μετράει την καρδιακή μεταβλητότητα βάσει της συχνότητας των παλμών της καρδιάς. Αποτελεί πλέον μια κοινή τεχνολογία που χρησιμοποιεί ακόμα και η Samsung ή η Apple στις συσκευές τους.

Το βασικό πρόγραμμα Resilience Coaching για Ανθεκτικότητα:

Το Resilience Coaching είναι ένα ομαδικό ή και ατομικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι του οργανισμού σας, θα έχουν την ευκαιρία να:

  • εξερευνήσουν την ανθεκτικότητά τους
  • μειώσουν το στρες τους, για βέλτιστη απόδοση
  • βρουν τρόπους για να βελτιώσουν τα επίπεδα ευεξίας τους

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ινστιτούτου HeartMath, θα εντοπίσουν προκλήσεις κα στόχους και θα μάθουν μια σειρά τεχνικών αυτορρύθμισης και συνοχής.

Κατά τη διάρκεια και ενδιάμεσα των συναντήσεων, υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της βραβευμένης, τεχνολογίας βιοανάδρασης Inner Balance TM.

Mε τη βοήθεια της τεχνολογίας και την κατάλληλη υποστήριξη και ανατροφοδότηση, οι άνθρωποι καταφέρνουν να εξασκήσουν και να εξελίξουν τις ικανότητές τους για συνοχή και αυτορρύθμιση.

Τι σημαίνει η ονομασία του; Ακούγεται σαν Μαθηματικά της καρδιάς. Υπάρχει τέτοιος όρος;

Ακούγεται και είναι πράγματι τα «μαθηματικά της καρδιάς». Ουσιαστικά, το όραμα του Ινστιτούτου ήταν να φέρει επιστημονικές αποδείξεις σε αυτό που παραδοσιακά γνωρίζαμε. Εκφράσεις όπως «τι λέει η καρδιά σου», «μου ράγισε η καρδιά» και πολλές άλλες, χρησιμοποιούνταν πολύ καιρό πριν το Ινστιτούτο μελετήσει και αποδείξει ότι όντως η καρδιά έχει ένα δικό της εντελώς ξεχωριστό νευρωνικό δίκτυο από αυτό του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι πληροφορίες που στέλνει η καρδιά στον εγκέφαλο έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ περισσότερες από αυτές που λαμβάνει από αυτόν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕς ΣΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η ομάδα του Project Chironas σχεδιάζει και διοργανώνει προγράμματα ολιστικής ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και εταιρίες από το 2017, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους κάθε μας πελάτη.

Μέσω ενός μεγάλου δικτύου εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων συνεργατών – εκπαιδευτών, συντονιστών και εισηγητών – παρέχουμε τη διοργάνωση ενός ευρύτατου φάσματος προγραμμάτων, σχετικών με το Ευ Ζην, την Ενσυνειδητότητα, την προσωπική Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση και την Ευεξία.

Με βάση την παραπάνω θεματολογία, διαμορφώνονται ομαδικά προγράμματα, ως short training courses, workshops, group sessions ή και σε άλλες μορφές, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο εταιρικό τμήμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διερευνήσουμε από κοινού τις ανάγκες και τους στόχους σας και να προσαρμόσουμε αναλόγως τις προτάσεις μας.

*Όλα τα προγράμματά μπορούν να διοργανωθουν και εκτός των δικών μας χώρων, στις δικές σας εγκαταστάσεις ή σε τρίτους χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ