Βότανα & Ευεξία

Μοναδικά Workshops Βοτάνων και συμβουλές ευεξίας από την πιστοποιημένη βοτανολόγο & tea sommelier Σοφία Τριάντου

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η μετάδοση γνώσεων για τη σωστή και ασφαλή χρήση βοτάνων και αιθέριων ελαίων, με ένα βιωματικό, πρακτικό και ευχάριστο τρόπο. Τα προτεινόμενα workshops καλύπτουν ενδιαφέρουσες πτυχές των φυτών σε σχέση με την ευεξία, τη μαγειρική και την ομορφιά.
Βότανα-Ευεξία-8

1. Η βοτανολογία και η αρωματοθεραπεία στην υπηρεσία της Ευεξίας

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν φυτά και βότανα για να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία στη καθημερινότητα, με τον πιο απλό τρόπο. Πώς να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα όπως το στρες και την κακή διάθεση, τη δυσκολία στη πέψη ή ένα θαμπό και κουρασμένο δέρμα..
Στο εργαστήριο αυτό δημιουργούμε και γνωρίζουμε:

Με τα μαθήματα βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω στο ευρύτερο κοινό τις γνώσεις που έχω συλλέξει για τη σπουδαιότητα των φυτών και τις ιδιότητες τους, για πολλά χρόνια.

Η Ελλάδα είναι τόπος πλούσιος σε αρωματικά φυτά. «Ευλογημένος», μου λέγανε οι δάσκαλοι μου. Παρ’ όλα αυτά, με τα χρόνια διαπίστωσα ότι στη χώρα μου είναι πολλοί αυτοί που δε γνωρίζουν τη σπουδαιότητα και τη σωστή χρήση τους. Ήταν η αιτία και έγινε σκοπός να μεταδώσω αυτή τη γνώση, για την ασφαλή χρήση των βοτάνων, την ιστορία και την παράδοσή τους, με το σεβασμό που αξίζουν!

2. Τα βότανα στη μαγειρική

Τα βότανα προσθέτουν βάθος και πολυπλοκότητα στο φαγητό. Από το να αρωματίσετε μια φρέσκια σαλάτα μέχρι να προσθέσετε γήινα αρώματα σε ένα γεύμα, όταν τα βότανα χρησιμοποιούνται σωστά στη μαγειρική, μπορούν να μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αγνών γεύσεων.
Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μαγειρικά βότανα, τον κατάλληλο τρόπο χρήσης και τα αρώματά τους. Θα συζητήσουμε τι μπορούν να κάνουν τα βότανα και τα μπαχαρικά στα πιάτα σας, ώστε να είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο γεύμα, έχοντας βάλει το αλάτι στην άκρη!
Όλοι μαζί θα παρασκευάσουμε ένα ψωμί βοτάνων και μετά το ψήσιμο θα το εμπλουτίσουμε με ελαιόλαδο, αρωματισμένο με αιθέρια έλαια. Στο τέλος, μια κρέμα λεβάντας θα αποχαιρετήσει τους επισκέπτες, μαζί με τα μυστικά των μαγειρικών βοτάνων.

3. Τα βότανα στην ομορφιά

Στο εργαστήριο θα μάθετε πώς να φροντίζετε την επιδερμίδα σας, για καθημερινή και φυσική ομορφιά. Θα γνωρίσετε τρεις διαφορετικές μάσκες προσώπου με βότανα: μάσκα ενυδάτωσης, μάσκα τονωτική και μάσκα για ήπιο καθαρισμό. Στη συνέχεια θα γνωρίσετε ένα βοτανόλουτρο προσώπου, ιδανικό για μετά από κάθε μάσκα προσώπου.

Θα γνωρίσετε επίσης τα βότανα που χρησιμοποιούνται στις συνταγές και τον τρόπο χρήσης κάθε μάσκας. Θα δοκιμάσετε το βοτανόλουτρο προσώπου και θα πληροφορηθείτε σχετικά με τις ενεργητικές ιδιότητές του στην επιδερμίδα του προσώπου. 

Θα χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία αποξηραμένων βοτάνων που μπορούν να βρεθούν εύκολα και φυσικά συστατικά που μπορείτε να προμηθευτείτε και μόνοι σας.

Αριθμός Συμμετεχόντων

Έως 30 άτομα ανά ομάδα.

Προτεινόμενη Χρονική Διάρκεια

Κάθε workshop διαρκεί περίπου 120 λεπτά.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η θεματολογία αλλά και η διάρκεια μπορούν να προσαμοστούν κατόπιν συνεννόησης, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ειδικά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η ομάδα του Project Chironas σχεδιάζει και διοργανώνει προγράμματα ολιστικής ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και εταιρίες από το 2017, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους κάθε μας πελάτη.

Μέσω ενός μεγάλου δικτύου εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων συνεργατών – εκπαιδευτών, συντονιστών και εισηγητών – παρέχουμε τη διοργάνωση ενός ευρύτατου φάσματος προγραμμάτων, σχετικών με το Ευ Ζην, την Ενσυνειδητότητα, την προσωπική Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση και την Ευεξία.

Με βάση την παραπάνω θεματολογία, διαμορφώνονται ομαδικά προγράμματα, ως short training courses, workshops, group sessions ή και σε άλλες μορφές, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο εταιρικό τμήμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διερευνήσουμε από κοινού τις ανάγκες και τους στόχους σας και να προσαρμόσουμε αναλόγως τις προτάσεις μας.

*Όλα τα προγράμματά μπορούν να διοργανωθουν και εκτός των δικών μας χώρων, στις δικές σας εγκαταστάσεις ή σε τρίτους χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ