Αφήγηση Παραμυθιών

Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες

Μια ξεχασμένη παραδοσιακή τέχνη που αναβιώνει ιστορίες και μνήμες του παρελθόντος και απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους..

Αφήγηση-Παραμυθιών-6

«Παραμυθέομαι» σημαίνει ανακουφίζω, παρηγορώ, παρακινώ. Αυτό κάνουν και τα παραμύθια σε όποιον τα ακούσει. Με όχημα τη φαντασία τον μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου ακόμα και οι πιο αντίξοες καταστάσεις έχουν λύση και διέξοδο και οι πιο περίπλοκες προκλήσεις του ήρωα δεν είναι ακατόρθωτες.

Απευθύνονται σε εκείνο το κομμάτι της ψυχής μας που έχει ανάγκη από χάδι και αγάπη, και διαθέτουν ένα μοναδικό τρόπο να δίνουν δύναμη. Διευκολύνουν τη διαχείριση δυσκολιών, φόβων και άλλων συναισθημάτων με έναν αβίαστο τρόπο.

Αφηγηματικές παραστάσεις της Καλλιόπης Λιαδή, με συνοδεία ζωντανής μουσικής (φλάουτο, κιθάρα ή μαντολίνο) - ενδεικτική θεματολογία:

«Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν» - Παραμύθια με ήρωες που περπατούν σε μονοπάτια τα οποία τους οδηγούν σε τόπους άγνωστους και μαγικούς. Οι περιπέτειές τους προσφέρουν γνώση και σοφία και εμπνέουν δύναμη και αισιοδοξία σε όποιον ταξιδέψει μαζί τους…
«Παραμύθια σοφά που αγγίζουν την καρδιά» - Παραμύθια με ήρωες που παθαίνουν μα μαθαίνουν, που δεν το βάζουν κάτω ό,τι κι αν συμβεί, που τη δυσκολία την κάνουν γνώση και τη στενοχώρια, χαμόγελο. Οι περιπέτειές τους εμπνέουν δύναμη και αισιοδοξία και αναπτερώνουν όποιον ταξιδέψει μαζί τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης της θεματολογίας των παραμυθιών, κατόπιν συνεννόησης και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Ωφέλειες:

Η αφήγηση παραμυθιών σε ομάδες ενηλίκων είναι μια μοναδική εμπειρία. Η δύναμη και οι ευεργετικές επιπτώσεις τους καλλιεργούν και ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα και την επικοινωνία της ομάδας κι ενδυναμώνουν την αλληλοκατανόηση και τους δεσμούς των μελών της. Δίνουν έμμεσα τρόπους επίλυσης, αντιμετώπισης και διαχείρισης ποικίλων θεμάτων και συναισθημάτων. Βοηθούν σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο προσφέροντας κίνητρα και ώθηση για την επίτευξη στόχων και εγχειρημάτων. Ταυτόχρονα ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν

Αφήγηση-Παραμυθιών-5

Παραδοσιακά τα παραμύθια απευθύνονταν σε ενήλικες και ήταν ένας τρόπος επαφής, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας της κοινότητας. Από τον πλούτο των παραμυθιών τα περισσότερα αφορούν θέματα που συγκινούν, προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν. Έρωτας, απώλεια, χιούμορ και θλίψη, θυμός και καρτερικότητα, όλα τα συναισθήματα εμπλέκονται μέσα στις ιστορίες και κινούν την ψυχή των ακροατών. Αντλώντας από αυτό τον πλούτο οι Παραμυθοκόρες διαλέγουν και δημιουργούν παραστάσεις για ενήλικες και αναβιώνουν αυτή τη «μάζωξη» ανθρώπων και ψυχών.

Αφηγηματικές παραστάσεις της ομάδας αφήγησης Παραμυθοκόρες, με συνοδεία ζωντανής μουσικής - ενδεικτική θεματολογία:

«Το Χρυσό Δεντρί» - Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τί λαχταράει η ψυχή τους και ακόμη πιο λίγοι αυτοί που το βρίσκουν.. Ένα κορίτσι βρίσκει αυτό που λαχταράει η ψυχή της, μια κοπέλα το χάνει και μια γυναίκα το ξανακερδίζει. Μια πορεία αναζήτησης, ένα ταξίδι από το όνειρο στην απώλεια και την ολοκλήρωση. Το κείμενο είναι βασισμένο σε παραδοσιακά παραμύθια από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένο από το μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, φτιαγμένο από την αρχή από την ομάδα Παραμυθοκόρες. Μια ιστορία κεντημένη από τρεις φωνές και στολισμένη με παραδοσιακά τραγούδια από όλη τη την Ελλάδα.
«Νύχτα γιομάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» - Μια τέτοια νύχτα άρχισαν όλα. Ένας άνδρας έγινε παραμυθάς και ξεκίνησε το ταξίδι του στο κόσμο. Και στο διάβα του συνάντησε τις ζωές ανθρώπων που τον άλλαξαν και αυτόν για πάντα. Μια γυναίκα πήρε τη ζωή της στα χέρια της και μιαν άλλη προκάλεσε τη μοίρα της, ένα παλικάρι νίκησε το θάνατο. Οι Παραμυθοκόρες ακολουθούν τα χνάρια τους στα μονοπάτια των παραμυθιών και ζωντανεύουν τις ιστορίες τους. Η παράσταση διανθίζεται με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα.

ΑΦΗΓΗΤΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η ομάδα του Project Chironas σχεδιάζει και διοργανώνει προγράμματα ολιστικής ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και εταιρίες από το 2017, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους κάθε μας πελάτη.

Μέσω ενός μεγάλου δικτύου εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων συνεργατών – εκπαιδευτών, συντονιστών και εισηγητών – παρέχουμε τη διοργάνωση ενός ευρύτατου φάσματος προγραμμάτων, σχετικών με το Ευ Ζην, την Ενσυνειδητότητα, την προσωπική Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση και την Ευεξία.

Με βάση την παραπάνω θεματολογία, διαμορφώνονται ομαδικά προγράμματα, ως short training courses, workshops, group sessions ή και σε άλλες μορφές, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο εταιρικό τμήμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διερευνήσουμε από κοινού τις ανάγκες και τους στόχους σας και να προσαρμόσουμε αναλόγως τις προτάσεις μας.

*Όλα τα προγράμματά μπορούν να διοργανωθουν και εκτός των δικών μας χώρων, στις δικές σας εγκαταστάσεις ή σε τρίτους χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ