Chironas Venue Story & Installation

Ο Πολυχώρος Χείρωνας δημιουργήθηκε το 2016 από το Εγχείρημα Χείρωνας και ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2017.

Η αρχική ιδέα ήταν η μερική ανακατασκευή και αξιοποίηση τμήματος του παλιού εργοστασίου πλαστικών, στην Παιανία. Η αρχιτεκτονική μελέτη της ανακαίνισης είχε ως στόχο την ανάδειξη της αντίθεσης μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής όψης του κτηρίου και ταυτόχρονα το «σμίξιμο» των διαφορετικών όψεων σε ένα αισθητικά και λειτουργικά καλό αποτέλεσμα. Ο βιομηχανικός χαρακτήρας διατηρήθηκε και ανανεώθηκε: μεγάλες επιφάνειες από εμφανές μπετό, μέταλλο, γυαλί και βιομηχανικό δάπεδο..

Το “Chironas Venue” της Παιανίας, από τον 3ο χρόνο λειτουργίας του, διακρίθηκε ήδη σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες των Venue Awards 2020, με τα παρακάτω βραβεία:

Η πρόθεση που από την αρχή συνοδεύει το “project” ανακατασκευής της βορειοδυτικής πτέρυγας του παλιού εργοστασίου, αποτυπώνεται συμβολικά στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του Πολυχώρου:

Από παλιά και παρατημένα υλικά, δημιουργείται και εξελίσσεται κάτι νέο!

Ο Χείρωνας είναι το αρχαιοελληνικό μυθολογικό Αρχέτυπο του εκπαιδευτή και θεραπευτή.

Ο Χείρωνας είναι το αρχαιοελληνικό μυθολογικό Αρχέτυπο του εκπαιδευτή και θεραπευτή. Συμβολίζει την εσωτερική δύναμη κάθε ανθρώπου, να μετουσιώνει εμπόδια σε ευκαιρίες εξέλιξης, να αναπτύσσεται και να πραγματώνει τον καλύτερο εαυτό του.

flashback

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Chironas-Venue-54
Chironas-Venue-44
Chironas-Venue-48