Η βιωματική διατροφική εκπαίδευση EATT* αποτελεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και βασισμένη σε αποτελέσματα (evidence based) εκπαίδευση τεχνικών γευματικής επίγνωσης (mindful eating), μοναδική στο είδος της.
*Ενσυνείδητα Απολαμβάνω Την Τροφή
Τι είναι το πρόγραμμα ΕΑΤΤ*;
Βασίζεται στο επιστημονικό πρωτόκολλο της έρευνας-παρέμβασης “project EATT*: γευματίζω ενσυνείδητα, επαναπροσδιορίζω την σχέση με την τροφή και το σώμα μου” (https://doi.org/10.1177/0033294120988104).
Η εκπαίδευση ΕΑΤΤ βραβεύτηκε από το 7ο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, ως μια από τις καλύτερες παρεμβάσεις για την κοινωνία.
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους:
Αριθμός Συμμετεχόντων
7 έως 15 άτομα, ανά ομάδα.
Προτεινόμενη Χρονική Διάρκεια
Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και 2 follow up sessions.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συνοδευτικό υλικό και ηχητικά αρχεία πρακτικών διαλογισμού.
Θεματικές συναντήσεων:
COACH - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Κωνσταντίνος Ζερβός, MSc
Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην ψυχολογία της διατροφής, την ενσυνείδητη διατροφή και την προαγωγή υγείας.
O Κωνσταντίνος Ζερβός είναι διατροφολόγος με ειδίκευση στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι πρωτοπόρος επιστήμονας στον τομέα της ενσυνείδητης διατροφής/γευματικής επίγνωσης (mindful eating) στην Ελλάδα.
Το 2016 σχεδίασε και υλοποίησε, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την πρώτη Πανελλαδικά έρευνα/παρέμβαση διατροφικής συμπεριφοράς βασισμένη σε πρακτικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) με τίτλο: “project EATT”, γευματίζω ενσυνείδητα - επαναπροσδιορίζω την σχέση με την τροφή και το σώμα μου». (Zervos et al., 2021).
Η παρέμβαση “project EATT” βραβεύτηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας (Αθήνα, 2017) και παρουσιάστηκε στο Ιnternational Conference on Mindfulness (Amsterdam, 2018).
Τον Μάιο του 2023 , διοργάνωσε σε συνεργασία με το Applied Mindfulness in Health and Eating Lab του Birmingham City University το 1ο εκπαιδευτικό retreat για διατροφολόγους και ψυχολόγους με βασικούς πυλώνες την ψυχολογία της διατροφής και το mindfulness. Το 2021 ήταν μέλος της οργανωτικής ομάδας του World Mindful Eating Month από το Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής των Ηνωμένων Πολιτειών (TCME).
Eίναι λέκτορας στο Νew York College, peer reviewer - WebofScience.com (Researcher ID: ADK-1725-2022) - σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Dr. Michael Mantzios, Birmingham City University. Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ενσυνείδητης Διατροφής που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση επαγγελματιών και κοινού στην ενσυνείδητη διατροφή με σκοπό την προαγωγή της υγείας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.